Over ons

Bij Pand 13 vinden wij het belangrijk dat we werken met de beste leveranciers.
Hieronder twee van onze bijzondere leveranciers, met hun eigen, unieke verhaal.

Miguel Callejón

Miguel Callejón is van origine Spaans, zoals zijn naam al doet vermoeden, maar woont inmiddels al weer enige tijd in Nederland.
Hij levert ons twee ongekend lekkere soorten rauwe ham rechtstreeks uit Spanje: de serrano- en de ibericoham.

Jamón Serrano de Trevélez

De serranoham bij ons op de kaart is niet slechts negen maanden gerijpt, zoals de meeste andere in zijn soort, maar twintig maanden! Hij heeft dan ook een beschermde naam: Jamón Serrano de Trevélez. Deze ambachtelijke serrano is gedroogd in Trevélez, een dorpje gelegen op 1600 meter hoogte, dat een uitermate geschikt klimaat heeft voor het drogen van hammen.

Jamón Ibérico de Bellota

Daarnaast bieden wij u ook ibericoham, afkomstig van het beroemde Spaanse zwárte varkensras. Deze ham wordt om die reden ook wel pata negra (zwarte poot) genoemd. Jamón Ibérico de Bellota is misschien wel de lekkerste pata negra die er is! De varkens van deze ibericoham krijgen hun hele leven lang één soort eikeltjes (bellotas) te eten. De hammen zijn volgens traditioneel recept vier jaar gerijpt.

Chris Boomsma

Chris Boomsma is onze leverancier van het 100% Wagyu-vlees dat wij gebruiken voor onze burgers. Vanaf juni 2016 zijn de producten van deze runderen de enige in Nederland die geheel biologisch genoemd mogen worden.

Wagyu-runderen zijn van oorsprong Japans en staan bekend om hun malse, exclusieve en smaakvolle vlees. Én om de bijzondere vetverdeling, zichtbaar als de zo kenmerkende marmering. Deze marmering met zijn meervoudig onverzadigd vet zorgt voor een ongekende smaaksensatie. Hoe meer marmering in het vlees, des te hoger de kwaliteit.

Tot aan de 19e eeuw werd de Wagyu in Japan uitsluitend gebruikt als trekdier in bos- en landbouw. Door eeuwenlange selectie op spierkracht en uithoudingsvermogen is het hedendaagse, hoogwaardige, zeer malse vlees ontstaan. Boomsma’s runderen zijn de eerste Wagyu’s ooit die de duingebieden van Schoorl grazend onderhouden. Dit is een primeur voor de veehouder en voor Staatsbosbeheer. De dieren hebben een goed leven en zorgen voor een natuurlijk landschapsbeheer; zo wordt het nuttige met het aangename gecombineerd.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/1/b/pand13.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399